Novosti

Change Code je službeno počeo!


Change Code 24-satni hackathon službeno je počeo! Prvi hackathon KING ICT-a upravo se održava u istoimenom prostoru u Buzinu, trajat će do nedjelje u 10:00 sati, a pobjednike ćemo proglasiti u nedjelju navečer u 20:00 u prostorima Pivane na adresi Ilici 222.

Konačno, možemo otkriti o kakvom je zadatku riječ. Deset skupina, odnosno 40 studenata u timovima od četiri člana sudjeluje na izrađivanju web stranice i aplikacije za Volonterski centar u Zagrebu, povodom manifestacije „Hrvatska volontira“.

Cilj nam je stvoriti hub tj. središnje mjesto gdje će udruge prijavljivati svoje aktivnosti u potrazi za volonterima, dok će s druge strane volonteri pretraživati popis aktivnosti i prijavljivati se za sudjelovanje u istima. Ocjenjivanje rješenja provodit će mentori, kolegice i kolege iz Kingovog Sektora softverskih rješenja, koji će sa studentima provesti 24 sata, dok drugi dio ocjena dolazi od peteročlanog žirija koji čine:  

  • Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra u Zagrebu
  • Prof. dr. Sc.Vedran Mornar, redoviti profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.
  • Doc. Dr. Sc. Zlatko Stapić, docent Katedre za razvoj informacijskih sustava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu
  • Vladimir Končar, Leader u organizaciji IxDA Croatia – lokalne podružnice međunarodnoj organiziji ixDA, posvećene promociji dizajna interakcija i poticanju njegovog razvoja.
  • Plamenko Barišić, predsjednik Uprave KING ICT

Pri ocjenjivanju rješenja u obzir će se uzimati njegova funkcionalnost, korisničko iskustvo i onaj wow faktor, tj. ideje koje ukazuju na razmišljanje izvan okvira naših natjecatelja. Prezentacija rješenja i ocjenjivanje žirija provodit će se od 20:00 – 21:00 u dvorani Pivane.

Proglašenje pobjednika održat će se u 22:00 kada ćemo podijeliti nagrade. Sretno natjecatejima, sretno mentorima i žiriju! Pred nama je uzbudljivi vikend koji ne želite propustiti. Kako biste naše natjecatelje pratili u korak tu je i službeni hashtag #changecode kojim će biti obilježene sve fotografije, videozapisi, tweetovi i objave na društvenim mrežama! VRIJEME JE ZA CHANGE CODE!