Naša događanja

Dan otvorenih integracija 2005.


13. listopada 2005. održana je poslovno-informatička konferencija [dan otvorenih integracija]. Na jednodnevnoj konferenciji obrađene su teme vezane uz domaće informatičko tržište, posebno segment sistemskih integracija u velikim i malim sustavima, a predstavljena su različita poslovno-informatička rješenja i tehnologije primijenjene u poslovnim sustavima s ciljem optimizacije poslovnih procesa i poboljšanja poslovanja.

Također, svoje mjesto našli su i napredni modeli informatičke edukacije djelatnika i financijski rezultati nastali kroz primjenu znanja kao naprednog alata u modernom poslovanju.

Ova IT konferencija pokazala je i neka od naprednih rješenja KING ICT-a na području sistemske integracije, sigurnosti IT sustava, automatizacije poslovnih procesa, mobilnih rješenja, BI sustava u podršci poslovnom odlučivanju te održavanju informacijsko-komunikacijskih sustava, namijenjena poslovnim korisnicima i već primijenjena u praksi.

Konferencija [dan otvorenih integracija] okupila je oko 250 vrhunskih managera i IT stručnjaka iz velikih, srednjih i malih tvrtki iz cijele Hrvatske, kako iz područja financija, telekoma te industrije tako i iz državnih institucija te javnih poduzeća.

Predavanja su održali čelni ljudi tehnoloških tvrtki i korisnika implementiranih rješenja (CarNET, PSION Teklogix, KING ICT, M SAN Grupa, Hrvatske šume, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva), kao i eminentni IT stručnjaci: Siniša Cvjetković, Andrej Radinger, Ivica Nikolić (Hrvatske Šume), Tim Stoelen (PSION Teklogix), Damir Kurečić (M SAN Grupa), Saša Bart, Dražen Marinović (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva), Zvonimir Stanić (CARNet) i Ivica Kranjčić, Saša Vajdić, Plamenko Barišić, Ivan Miljan, Zoran Paldi (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa), Mladen Bašić (Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva), Dubravko Mihalić i Leo Begović, pomoćnik ministra za obrt u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Program predavanja:
Konferencijska dvorana KING ICT, Buzinski prilaz 10, Zagreb
Četvrtak, 13.10.2005., 09:00-16:30

Automatizacija poslovnih procesa u distribuiranom informacijskom sustavu
Siniša Cvjetković (KING ICT) i Damir Kurečić (M SAN Grupa)
Mobilna rješenja u poslovnom okruženju 
Andrej Radinger (KING ICT), Ivica Nikolić (Hrvatske Šume), Tim Stoelen (PSION Teklogix)
Sigurnost informacijskih sustava
Saša Bart (KING ICT), Dražen Marinović (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva)
CARNET - Mail i web hosting rješenje osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske
Zvonimir Stanić (Carnet) i Ivica Kranjčić (KING ICT)
KING ICT BI - podrška poslovnom odlučivanju 
Saša Vajdić (KING ICT), Plamenko Barišić (KING ICT)
Kako zaraditi educirajući djelatnike
Ivan Miljan (KING ICT), Zoran Paldi (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa)
Održavanje infrastrukture informacijskog sustava Obrtnog registra Republike Hrvatske
Mladen Bašić Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Dubravko Mihalić KING ICT
Gost: Leo Begović, pomoćnik ministra za obrt