Industrije

Download PDF

DMS u državnoj upravi Republike Makedonije

Poboljšanje operativne efikasnosti državnih institucija i podizanje kvalitete administrativnih usluga namijenjenih građanima i privatnom sektoru

Implementacija sustava za upravljanje dokumentima i poslovanjem (DMS) koji će koristiti 2500 zaposlenika u 16 državnih institucija (ministarstava i sekretarijata). 

Rješenje

Implementacija DMS sustava u Vladu Republike Makedonije omogućila je uvođenje elektroničkih arhiva u državne institucije, kao i elektroničku razmjenu dokumenata preko predefiniranih procesa, koji određuju tijek dokumenata te koji zaposlenici su odgovorni za izradu i odobravanje tih dokumenata. Na taj način osiguran je brz protok dokumentacije i informacija kroz operativni sustav, a kroz standardizaciju radnih procesa, unaprijeđeno je pojedinačno i ukupno funkcioniranje institucija.
KING ICT realizirao je implementaciju, softversko održavanje, razvoj i podršku sustavu.

Tehnologija

Implementirano rješenje je EMC Documentum, postavljeno na EMC Documentum xCelerated Composition platformi (xCP). Radi se o unificiranom sustavu koji je predviđen za korištenje u više institucija. Radom i administracijom sustava za upravljanje dokumentima, te sadržajem i poslovnim procesima moguće je upravljati s bilo koje lokacije, pomoću web baziranog pristupa do centralnog sustava.

Rješenja korištena u projektu

Upravljanje dokumentima (DMS)

Papirnati dokument zamjenjuje se elektroničkim, ubrzavaju se procesi, povećava se dostupnost dokumenata – to je omogućeno sustavom za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima.

Saznaj više