Novosti

Matija Mandić je kroz predavanje predstavio najnovija tehnološka dostignuća

KING ICT na Hrvatskim danima sigurnosti


U Zagrebu se od 7. do 9. prosinca održala konferencija „Hrvatski dani sigurnosti“ na kojoj su sudjelovali i Kingovi stručnjaci. Riječ je o događanju koje okuplja vodeće ljude u području upravljanja procesima sigurnosti, a središnji fokus ovogodišnje konferencije bio je na Partnerstvu za sigurnost. Direktor Sektora tehničke zaštite i pasive Matija Mandić, održao je predavanje na temu „Osiguravanje poslovne izvrsnosti kroz primjenu naprednih tehnologija“ kroz koje je predstavio najnovija tehnološka dostignuća koja značajno mogu povećati sigurnost i poslovnu efikasnost. Također, naglasio je kako u današnje vrijeme postoji sve veći broj sigurnosnih ugroza i sve sofisticiranijih oblika prijetnji, zbog kojih povećano ulaganje u sigurnost postaje prioritet. To podrazumijeva ne samo ulaganje u fizičku sigurnost nego i vrlo osjetljivo područje informacijske sigurnosti, kroz zaštitu informacijskih sustava i samog poslovanja.

U sklopu konferencije, Matija Mandić je sudjelovao i na 3. Zagrebačkom forum urbane sigurnosti na temu „Dani prevencije kriminaliteta 2018.“. U predavanju „Sinergija sigurnosti i prometa u sustavu pametnih gradova“ naglasio je važnost povezivanja tih dvaju područja. Navedeni sinergijski učinci imaju vrlo važan utjecaj na sigurnost građana, veću protočnost prometa i na ekologiju kroz smanjenje emisije ispušnih plinova.

„U projektiranju i izvedbi koncepata pametnog grada potrebno je već u pripremnoj fazi razmišljati o mogućnostima fizičkog i logičkog povezivanja i integraciji različitih informacija ili procesa. Primjerice sigurnosne kamere možemo višestruko iskoristiti i u prometu u kontekstu napredne prometne analitike te upravljanja prometnom potražnjom pa time osigurati višestruko iskorištenje implementirane tehnologije. Korist od implementiranog rješenja mora imati šira društvena zajednica“, naglasio je Matija Mandić u svom izlaganju.