Novosti

Matija Mandić se osvrnuo na uvođenje 5G tehnologije kroz primjere iz prakse

KING ICT na prvom hrvatskom „5G danu"


U Zagrebu 10. prosinca održala se konferencija prvi hrvatski "5G dan“ na kojoj su se istaknule prednosti uvođenja nove 5G tehnologije koja donosi cijeli novi niz primjena u različitim područjima kao što su automobilska industrija, zdravstvo, poljoprivreda, industrijska proizvodnja i drugo.

Na konferenciji je sudjelovao i Kingovi stručnjak i direktor Sektora tehničke zaštite i pasive Matija Mandić koji je održao predavanje na temu „Sigurnosni sustavi i napredne tehnologije na 5G mreži“.

Mandić se osvrnuo na uvođenje 5G tehnologije kroz primjere iz prakse te je naglasio ključne benefite koje nosi nova tehnologija. Posebno zanimljiv je bio prikaz korištenja koncepta proširene stvarnosti u sigurnosnim projektima, kao i upotreba tehnologije umjetne inteligencije (AI) i 5G mreže u kontekstu osobnog AI asistenta. Taj će koncept, primjerice, ljudima koji ne vide, davati informacije o prostoru u kojem se kreću zbog čega će bijeli štap postati prošlost.

„Primjena naprednih tehnologija temelj je poslovne izvrsnosti, a 5G tehnologija je katalizator te izvrsnosti“, istaknuo je Matija Mandić. Pogledajte cijelo predavanje.