Novosti

KING ICT na simpoziju Medicinska informatika 2013


Simpozij Medicinska informatika 2013. održava se u Dubrovniku, od 7–9. 

studenog. Kao jedan od pozvanih predavača na njemu će sudjelovati mr.sc. Siniša Kezić iz KING ICT-a.

Ovaj simpozij jedanaesto je okupljanje stručnjaka iz područja medicinske informatike u organizaciji Hrvatskog društva za medicinsku informatiku.

G. Kezić  će održati predavanje „Testiranje uporabivosti bolničkih informacijskih sustava“ koje se temelji na istoimenom radu pripremljenom u suradnji s prim.dr.sc. Rankom Stevanovićem iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Bolnički informacijski sustavi nezaobilazan su element poslovanja bolnica. O njihovoj učinkovitosti u stvarnom okruženju uvelike ovisi kvaliteta usluge, a sve češće i konkurentnost zdravstvene ustanove. Kako se testira uporabivost softverskog rješenja dizajniranog za zdravstveno okruženje te koje su smjernice njegove izgradnje u svrhu podizanja kvalitete, uz zadovoljenje sukladnosti s pripadajućim ISO standardima – pitanja su kojima će se predavanje baviti.

Simpoziji koje organizira Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku namijenjeni su stručnjacima u području zdravstvene zaštite i informatike, stručnjacima iz područja zdravstva i zdravstvenog osiguranja, zdravstvenim planerima i administratorima te istraživačima i nastavnicima u području medicinske informatike. Sudjelovanjem na simpoziju Medicinska informatika 2013., KING ICT potvrđuje da u svojim redovima ima djelatnike sa znanjem i u ovom specijaliziranom području.