Novosti

KING ICT nadograđuje informatičku infrastrukturu HZZO-a


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje raspisao je javni natječaj za nadogradnju informatičke infrastrukture, vrijedan 24,2 milijuna kuna. Na natječaju je prihvaćeno rješenje tvrtke KING ICT. 

Što je cilj projekta? 

Nadograđuje se infrastrukturna platforma na kojoj će se razvijati sve usluge e-zdravstva u sljedećih nekoliko godina. Riječ je o nadogradnji informatičkog sustava HZZO-a te sustava primarne zdravstvene zaštite.Također, ovim projektom konsolidiraju se postojeći, središnji informatički sustavi kako bi funkcionirali kvalitetnije i pouzdanije. 

Prihvaćena rješenja 

KING ICT je ponudio infrastrukturna rješenja koja će HZZO-u omogućiti nastavak i unapređenje projekta e-zdravstvo. S ovim projektom, HZZO će moći dalje razvijati usluge e-uputnice, e-kartona i ostale planirane e-usluge. Infrastrukturno rješenje obuhvaća instalaciju opreme, migraciju postojeće opreme i uspostavljanje sustava za razvoj e-zdravstva. Rješenje je bazirano je na IBM, HP, Oracle i CISCO tehnologiji. 

Cilj projekta je zamjena i nadogradnja diskovne, serverske i mrežne infrastrukture ISPZZ-a te objedinjavanje funkcionalnosti HZZO lokacija. U ovom zahtjevnom projektu sudjeluju i tvrtke SnT, Computech i Ericsson.