Novosti

Nova generacija KING ICT Akademije predstavila S.U.P.E.R. aplikaciju


Priveli smo kraju treću KING ICT Akademiju, program besplatne edukacije i plaćene prakse, koja je rezultirala diplomama šestero studenata.

Akademija je započela s 12 polaznika koji su u prva dva tjedna pohađali radionice i predavanja vezana uz Scrum i Agile metodologiju, poslovnu analizu, baze podataka te razvoj aplikacija i testiranje. Nakon edukacije odabrano je šestero najboljih studenata koji su imali priliku stećena znanja primijeniti u praksi.

U sklopu prakse studenti su radili na internom projektu čija je tema bila izrada aplikacije za interno usklađivanje i planiranje resura po projektima. Kraj ljetne Akademije obilježili smo Show Off-om na kojem su polaznici prezentirali projekt pod kodnim imenom S.U.P.E.R. 'Sustav za upravljanje projektima i evidenciju resursa'. Aplikacija omogućuje upravljanje timovima na projektima odnosno pregled raspoloživosti članova, slanje i odobravanje zahtjeva za odsustvom kao i druge aktivnosti vezane uz poslovne procese. Aplikacija je razvijena na JAVA backend, .NET backend i Angular frontend tehnologijama.

Ljetna KING ICT Akademija trajala je od početka srpnja do kraja kolovoza pod mentorstvom Kingovih stručnjaka, a na praksi su sudjelovali studenti: Antonio Blažević i Josip Majača (Java developeri), Filip Marenčić i Luka Gotovac (.NET developeri), Ivan Vuk (Poslovni analitičar), Hrvoje Donđivić (Tester).

Čestitamo studentiima na uspješno završenoj Akademiji te se veselimo idućoj generaciji.