Novosti

Sudjelujemo u Girls in ICT inicijativi


Girls in ICT je međunarodna inicijativa koja promiče obrazovanje i zapošljavanje djevojaka u ICT sektoru. Inicijativi smo se pridružili i mi pod sloganom THE IT GIRL – Making wonders in ICT. Tehnologija je univerzalni jezik za sve, zato nam je jedan od zadataka promovirati ICT među djevojkama. Naime, prema anketi Girlsguiding's Girl Attidudes 2017 30 posto djevojaka u dobi od 11 do 16 smatra da je karijera u ICT-u više za dečke, dok samo 37 posto ispitanih vidi svoju karijeru u IT-u. 

Cilj nam je utjecati pozitivno na ove postotke i djevojkama ukazati na mogućnosti i prilike koje ICT nudi. U sklopu ove međunarodne inicijative, naše kolegice su pripremile program namijenjen učenicama Prve ekonomske škole u Zagrebu i Prirodoslovno matematičke škole Vladimir Prelog. Kroz zabavne radionice, predavanja i speed dating, učenice su imale priliku upoznati se s Kingovim djevojkama i ulogama koje u kompaniji imaju – kako izgleda jedan dan voditeljice marketinga i komunikacija, project managerice te na kakvim projektima programerke rade.

Sudeći prema brojnim pitanjima i interesu koje su predavanja izazvala, čini nam se da smo bili u društvu nove generacije ICT stručnjakinja za koje se s pravom može reći #GIRLPOWER!