Novosti

Partner Znanstvenog piknika


Ovogodišnji „Znanstveni piknik“ održan je 15.9. u parku Boćarskog doma u Zagrebu. Kao partner piknika i pokrovitelj nastupa estonskih popularizatora znanosti iz znanstvenog centra AHAA, KING ICT je još jednom dao svoj doprinos popularizaciji znanosti. 

Znanstveni piknik događaj je koji na zabavan način promovira znanost i uči sudionike o zanimljivim činjenicama znanstvenih fenomena. 

Kako stvari funkcioniraju? Zbog čega možemo hodati po vodi? Kako stvarati glazbu pomoću znanosti? Kako gore kalorije? A kako rade baterije? 

Ovo su tek neka od pitanja na koja su odgovarali znanstveni komunikatori i edukatori, njih 200 iz 10 zemalja svijeta.

Dok su se na glavnoj pozornici izmjenjivali znanstveni show-ovi i kazališne predstave, među kojima i monodrama znanstvenika Marka Košičeka o slučajnim znanstvenim izumima, na više od 20 punktova izmjenjivale su se radionice, predavanja i eksperimenti u kojima su sudjelovali svi zainteresirani. Najmlađi su radili i Polje pozitivne energije koje su popunjavali vjetrenjačama koje su sami izradili uz pomoć profesora i učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta proglasilo je projekt Znanstveni piknik jednim od najinovativnijih projekata popularizacije znanosti. 

Tvrtka KING ICT se već prije kroz razne aktivnosti dokazala kao jedan od aktivnih promotora znanosti i obrazovanja. Na KING-ovoj godišnjoj konferenciji Dan otvorenih integracija 2013, članovi ZEZ-a (Znanstveno edukativni zabavni centar) predstavili su se s predavanjem, a još prošle godine tvrtka je pozvala učenike Matematičko-informatičkog obrazovnog centra u Zagrebu da posjete konferenciju DOI.

Namjera KING ICT-a je i dalje podržavati napredne projekte vezane uz znanost i obrazovanje te poticati mlade na stjecanje hvale vrijednog znanja