Novosti

Posjet učenika Osnovne škole Tin Ujević


KING ICT prošlog je petka otvorio svoja vrata učenicima osmog razreda zagrebačke osnovne škole Tin Ujević. Za osnovnoškolce slijedi važna odluka, odabir srednje škole pa je posjet našoj tvrtki došao u pravom trenutku kako bi se bolje upoznali s razvojem karijere u ICT industriji.

Druženje je započelo kratkim obilaskom firme i predavanjem Franje Bubala, prodajnog specijalista za podršku koji ih je upoznao s radom servisnog centra. Također, za učenike je ovo bila prilika upoznati se s radom naših tehničara zaduženih za održavanje sustava.

O Sektoru tehničke zaštite i pasive govorio je direktor istoimenog sektora, Matija Mandić koji je prezentirao naše projekte vezane uz tehničku zaštitu i cyber sigurnost, video analitičke sustave (prepoznavanje lica, prometnu analitiku) te data centre. Uz navedene, dodatne teme su bile umjetna inteligencija, pametne kuće i uredi što je posjetitelje posebno zainteresiralo.

Učenike je ugostio voditelj odjela poslovne analize Ivan Bošnjaka koji ih je upoznao sa Sektorom softverskih rješenja i načinom rada, vještinama i vrijednostima Kingovaca te o raznim projektima iz softverskog područja. Učenike je posebno zanimao sustav naplate javnog prijevoza s kojim se često susreću.

Sudeći prema pokazanom interesu, među učenicima Osnovne škole Tin Ujević postoji popriličan broj zainteresiranih za IT industriju, a tko zna možda će neki od njih biti i naši budući kolege.