Novosti

KING ICT je imao vrlo uspješnu godinu u regiji, a osvojili smo i oznaku 'Izvorno hrvatsko'

Pregled 2017: regija, partnerstva i nagrade


Jedanaesta godina KING ICT-a u BiH obilježena je velikim projektima i osvojenim nagradama. Među najznačajnijim projektima je svakako projekt e-Usluge kojim smo povezali 14 institucija Bosne i Hercegovine. Riječ je o dosad najkompleksnijem projektu na području BiH koji doprinosi digitalnoj transformaciji bosanskohercegovačkog društva. Pilot usluge i servisi omogućit će građanima i pravnim osobama brži i jednostavniji pristup informacijama, a javnoj upravi transparentniji način rada. Implementacija projekta trajala je 15 mjeseci, a na njegovoj realizaciji sudjelovalo je preko 100 stručnjaka.

Na projekt e-Usluge oslanja se i projekt implementacije novog podatkovnog centra za Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH. U produkciju je pušten i Sustav za isplatu poticaja na području Federacije

KING ICT - Partner godine

U konkurenciji Microsoft partnera koji isporučuju vodeća rješenja za korisnike bazirana na Microsoft tehnologiji, KING ICT je proglašen Microsoftovim partnerom godine za Bosnu i Hercegovinu.

Microsoft svake godine dodjeljuje partnerska priznanja u brojnim kategorijama na globalnoj i državnoj razini, a ove godine u izboru je sudjelovalo više od 2 800 sudionika iz 115 zemalja.

Također, KING ICT je stekao status Hewlett Packard Enterprise GOLD Server Specialist. Tvrtka je prva i trenutno jedina s takvim statusom u Bosni i Hercegovini. Uz GOLD Server Specialist, KING ICT u Bosni i Hercegovini nositelj je i statusa Silver Storage Specialist.

Makedonija

U Makedoniji smo proveli zamjenu i migraciju kompletne IT infrastrukture za Alkaloid. Realizacija projekta trajala je šest mjeseci.  KING-ovi stručnjaci postojeću su strukturu zamijenili modernom platformom koja spaja tradicionalne serverske tehnologije s novim cloud tehnologijama. 

OZNAKA IZVORNO HRVATSKO ZA KING-ovo RJEŠENJE 

Istraživanje i razvoj je izuzetno važna komponenta KING ICT-a. Našim stručnjacima želimo omogućiti okolinu koja potiče njihovu kreativnost i želju za izradom rješenja koja odgovaraju potrebama naših korisnika. Jedno od takvih rješenja je HRplus – HRM rješenje za podršku kvalitetnom upravljanju ljudskim potencijalima koje je ove godine dobilo oznaku 'Izvorno hrvatsko'. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje proizvodima i uslugama nastalima zahvaljujući inovacijama i razvojno-istraživačkom radu hrvatskih poduzeća ili građana. 

Trenutno HRplus koriste brojne kompanije iz Hrvatske i regije, a među njima su Croatia Osiguranje, HPB, Nova TV, JANAF, MSAN Grupacija i brojni drugi.