Novosti

Prilagodba poslovanja KING ICT-a u izvanrednim uvjetima


Izvanredni uvjeti uzrokovani pandemijom COVID-19 koji su u posljednje vrijeme poprimili globalne razmjere nisu zaobišli ni IT industriju čija važnost sada više nego ikad dolazi do izražaja. Toga smo svjesni i u KING ICT-u zbog čega u okviru svakodnevnog poslovanja poduzimamo sve mjere u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Vlade RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i kriznog stožera, a sve s ciljem osiguravanja zdravlja djelatnika i smanjenja rizika od širenja virusa uz osiguranje kontinuiteta poslovanja.

Još 12. 3. 2020. naš tim za upravljanje kriznom situacijom donio je odluku kojom se do daljnjeg utvrđuju posebna pravila ponašanja u poslovnoj komunikaciji.

Poticanje na higijenu s naglaskom na redovno i temeljito pranje ruku, instalacija dezinfekcijskih sredstava u prostorima tvrtke, poticanje online sastanaka umjesto face to face, poticanje djelatnika da nas informiraju o simptomima ili eventualnom kontaktu sa zaraženim osobama, otkazani su svi sastanci i putovanja koji nisu bili nužni, odgođena je i konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija.

Nakon pojave većeg broja zaraženih koronavirusom u Zagrebu u kojem je sjedište naše tvrtke, svim djelatnicima kojima to priroda posla dopušta osigurali smo rad od kuće. Za zaposlenike koji posao ne mogu obavljati od kuće osigurali smo sigurne radne uvjete koji uključuju malu koncentraciju ljudi i preporučenu udaljenost djelatnika u istom prostoru, zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva koja su već dulje vrijeme postavljena na brojnim punktovima unutar prostora tvrtke.

Partnerske i slične skupove zasad smo odgodili, umjesto sastanaka uživo, sastanke održavamo online, a direktne fizičke interakcije s klijentima, partnerima i vendorima sveli smo na najmanju moguću mjeru. Potrebna su dodatna odobrenja za lokalna i međunarodna putovanja, a podržat ćemo i aktivno podržavamo zahtjeve za izolacijom bilo da oni dolaze individualno od djelatnika ili kao propisane mjere Vlade RH.

Svjesni smo da KING ICT održava važne IT sustave koji moraju funkcionirati bez zastoja, stoga smo osigurali da se poslovanje i projekti naše tvrtke, na zadovoljstvo korisnika, odvijaju bez poteškoća. Naši podatkovni centri i kritična infrastruktura u potpunosti su funkcionalni i ponosimo se snažnim programom kontinuiteta poslovanja s fokusom na zaštitu zdravlja, sigurnost i produktivnost djelatnika, klijenata i partnera.