Novosti

Reagiranje na izjave zastupnika Živog zida u Hrvatskom saboru


Tvrtka KING ICT oštro prosvjeduje i najavljuje pravnu zaštitu svojih interesa i ugleda, zbog neistina, konstrukcija i objeda kojima je ponovno izložena na konferenciji za medije stranke Živi zid 13. prosinca. 2018.

Govoreći o aktualnim pitanjima koja su se pojavila u procesu nabave borbenih zrakoplova, dakle o projektu koji vodi Vlada Republike Hrvatske, predstavnici Živog zida, predsjednik stranke Vilibor Sinčić i član stranke g. Branimir Bunjac, iznijeli su konstrukcije o povezanosti KING ICT-a s poslom nabave vojnih zrakoplova. Time su ponovno, bez sustezanja i usred Sabora, doveli u pitanje ugled jedne od najuspješnijih hrvatskih ICT tvrtki koja zapošljava 480 stručnjaka. Obezvrijedili su njihov rad, znanje i doprinos društvu i usput nanijeli poslovnu štetu privatnoj tvrtki koja posluje na međunarodnom tržištu. I sve bez ikakvih ograda, dokaza ili barem argumenata.

Gospodin Branimir Bunjac je već sa saborske govornice iznosio laži na račun KING ICT-a. Tada smo reagirali priopćenjem (dostupno ovdje) i dopisom Predsjedništvu Sabora kao i Klubu zastupnika Živog zida. Pozvali smo g. Bunjca i predstavnike Živog Zida u KING ICT kako bi se i sami uvjerili u poslovanje tvrtke koju tako neometano blati usred parlamenta. G. Bunjac se nije oglasio ni odazvao, dobili smo tek uljudni odgovor iz Sabora kako je naš dopis proslijeđen Klubu zastupnika Živog zida.

Nećemo više ponavljati sve činjenice i argumente koji dokazuju da su optužbe g. Sinčića i g. Bunjca neutemeljene, jer smo se mnogo puta očitovali u javnosti i sve su te informacije dostupne na našim web stranicama. Jedino što nam preostaje je pravna zaštita svojih interesa i ugleda.