Novosti

Sponzoriramo konferenciju Javantura v4


Javantura je jedna od najvećih konferencija Java zajednice u ovom dijelu Europe. Oko 400 sudionika očekuje se na ovogodišnjoj, 4. Javanturi, koja će se održati 11.02. u Zagrebu.

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Java korisnika, a KING ICT podržat će njeno održavanje kao glavni, Platinasti sponzor.

Sudionike očekuje čak 27 predavanja hrvatskih i međunarodnih Java stručnjaka, a tri predavanja održat će stručnjaci iz KING ICT-a.

Danijel Mitar, Java developer u KING ICT-u, održat će predavanje i demonstraciju pod naslovom: Test-driven documentation with Spring REST Docs.
Developeri znaju da je dokumentacija važna, no ne vole ju pisati, jer je to dosadan posao koji troši vrijeme. Cilj ovog predavanja je pokazati kako uz pomoć Spring REST Docs-a i TDD-a testovi mogu sami generirati dokumentaciju.

Predavanje i demonstracija Josipa Kovačeka, također Java developera u KING ICT-u, nosi naziv: Spring Boot and JavaFX – can they play together?
Koji način i tehnologije odabrati kod razvoja zatvorene – RIA desktop aplikacije, imajući na umu brzinu razvoja i buduće održavanje? Spring Boot je dobar izbor jer omogućava stavljanje projekta u funkciju u najkraćemo mogućem roku. Što se tiče grafičkog sučelja, JavaFX je već sastavni dio programskog jezika. Mogu li Spring Boot i JavaFX funkcionirati zajedno tako da se uzme najbolje od svakog?

Aleksander Radovan, voditelj Java tima u KING ICT-u održat će predavanje: Java lambdas and streams – are they better than for loops?
Trebamo li koristiti lambda izraze i streamove umjesto for petlji? Koji pristup ima bolje performanse u slučaju korištenja kolekcija s manje objekata, a koji kod korištenja kolekcija s više objekata? Jesu li tzv. „one liner“ rješenja bolja od standardnih petlji, ili su samo kraća?


O programu, predavačima i sve ostale informacije o Javanturi možete saznati na www.javantura.com

Pridružite nam se na ovoj za Java zajednicu vrlo važnoj konferenciji!