Novosti

Suradnja s tvrtkom Blue Coat za bolju sigurnost web pristupu


Sigurnost je danas jedan od najvažnijih preduvjeta za normalno poslovanje. Nije zato čudno da tvrtke sve više traže nova rješenja kako bi djelatnicima omogućile nesmetano obavljanje njihova posla, a s druge strane maksimalno zaštitili svoje poslovanje.

U tvrtkama je uobičajeno da djelatnici obavljaju razne zadaće i da se prema potrebama posla koriste i različitim alatima, kao što je na primjer i pretraživanje web prostora. Često se unutar organizacije različite funkcije ne preklapaju u stranicama koje njihovi djelatnici posjećuju, npr. djelatnik u marketingu ima potrebe tijekom radnog vremena raditi na društvenim mrežama, dok ostali djelatnici nemaju takvih potreba. Kako bi tvrtke svima omogućile nesmetano obavljanje njihovih radnih zadataka, a da pri tome ne narušavaju sigurnost i ne opterećuju dodatno operativni sustav, tvrtka Blue Coat napravila je a KING ICT implementira takvo rješenje svim poslovnim korisnicima koji žele fleksibilnost prema potrebama zaposlenika, a s druge strane maksimalnu sigurnost.

Ovo rješenje namijenjeno je tvrtkama koje imaju problem s preopterećenim linkom na Internetu (previše zaposlenika u jednom trenutku pregledava portale) te tamo gdje je potrebno dodijeliti prava pristupa web-u po određenom sadržaju. Ovim rješenjem korisnik ima mogućnost definirati tko neće imati ograničen pristup web stranicama.

Blue Coat Systems, Inc., osnovan je 1996. godine u Sunnyvale-u, Kalifornija, baveći se proxy rješenjima na kojima i danas bazira svoju ponudu. U proteklom nizu godina kvalitetom svojih proizvoda postao je svjetski vodeći proizvođač sigurnosnih rješenja za WAN optimizaciju i zaštitu Gateway-a. Kompanija Blue Coat zapošljava više od 1300 djelatnika širom svijeta, a rješenja su implementirana u više od 15000 poslovnih subjekata, od čega je više od 150 velikih svjetskih banaka te 50 najvećih svjetskih kompanija.