Industrije

Download PDF

Učinkovito i štedljivo korištenje energije

Upravljanje potrošnjom energije i smanjenje troškova

M SAN Nekretnine, koje u vlasništvu imaju približno 18.000 m² poslovnih i skladišnih prostora i svoje poslovanje temelji na upravljanju nekretninama, odlučila je unaprijediti kvalitetu poslovanja uvođenjem sustava za efikasnije upravljanje potrošnjom energije.

Rješenje

Implementacijom sustava Consept, rješenja za jednostavno praćenje potrošnje energije, koje zahvaljujući pravovremenim informacijama i automatiziranom upravljanju omogućava se postizanje znatnih ušteda u potrošnji energije, a time dolazi i do značajne financijske uštede.

Tehnologija

Consept Facility Management je modularni sustav koji se bazira na višeslojnoj arhitekturi. FM rješenje omogućava dodjeljivanje uloga korisnika i pristupnih prava, definiranje sigurnosnih postavki, te vrednovanje podataka prema stupnju važnosti i ostale uobičajene funkcionalnosti.
Sustav se bazira na uslužno orijentiranoj arhitekturi (SOA) i može komunicirati s ostalim sustavima potpuno nezavisno od platforme.
Consept FM je web rješenje temeljeno na višerazinskoj arhitekturi uz Microsoft .NETokvir, Windows komunikacijsku bazu i AJAX tehnologiju.

Rješenja korištena u projektu

Upravljanje nekretninama i energijom

Rješenje je namijenjeno tvrtkama koje imaju velike poslovne prostore, bilo da ih same koriste ili ih daju u najam. Rješenje prati zakonom propisane uvjete i ugovorima preuzete obveze.

Saznaj više

Ostali projekti iz trenutne grupe