Naša događanja

Pridružite nam se na 13. izdanju poslovno-tehnološke konferencije Dan otvorenih integracija 2018. Ove godine razgovaramo o idejama koje grade uspješno digitalno društvo

Uskoro Dan otvorenih integracija 2018.


Digitalizacija industrije i neočekivana tržišna kretanja mijenjaju utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup. 13. izdanje konferencije Dan otvorenih integracija održat će se u 22. ožujka 2018. u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 9:30 sati. 

Ove godine razgovaramo o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Digitalna Agenda predlaže niz rješenja u informacijsko-komunikacijskom sektoru kako bi se potaknule inovacije, ekonomski rast i progres. Jedinstveno digitalno tržište se razvija, međutim hoće li Europa ostvariti zadane ciljeve na područjima interoperabilnosti, mrežne sigurnosti ili promoviranja digitalne pismenosti? 

Digitalizacija industrije Europskoj uniji može donijeti više od 110 milijardi eura dodatnih prihoda godišnje. Europska komisija osigurala je 5 milijardi eura za uspostavljanje međudržavne suradnje u procesu digitalizacije industrije. Istražujemo procese definiranja nacionalnih strategije za digitalizaciju industrije i gdje je u svemu pozicionirana Hrvatska. 

Nova industrijska revolucija donosi izuzetan napredak u pogledu novih tehnologija poput Big Date, blockchain tehnologije, Internet of things, Cloud computinga, umjetne inteligencije i robotike. Preduvjet gospodarskog razvoja i primjene novih tehnologija je efikasna javna uprava. Koliko su e-usluge zaživjele u Hrvatskoj i postoji li prostor za napredak, imamo li jasno definiranu strategiju digitalizacije javne uprave i što je s obrazovanjem kao glavnim preduvjetom za napredak našeg društva. 

Kao i prethodnih godina, preko 400 posjetitelja kroz premijerno predstavljene studije slučaja imat će priliku detaljnije se informirati o uspješnim primjerima industrijske digitalizacije, upoznati se s inovativnim rješenjima u Demo sobi i sudjelovati u radionicama koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Stoga, pridružite nam se i vi 22. ožujka budite dijelom jedne od najvećih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj. 

Informacije o konferenciji pratite na službenoj web i Facebook stranici.