Naša događanja

Vrijeme je za 2. Change Code hackathon


U Zagrebu, 18. svibnja – Počelo je drugo izdanje Change Code hackathona, studentskog natjecanja u programiranju! Hackathon će trajati 24 sata, do nedjelje 18.5. u 10 sati, a proglašenje pobjednika održat će se istog dana navečer od 20:00 u Pivani, Ilica 222

Ovogodišnje izdanje nastalo je u suradnji s udrugom Bioteka, a 28 natjecatelja u 7 timova pokušat će pronaći najbolji način za prikaz Biotekinih STEM sadržaja kako bi se na što jednostavniji i zabavniji način približili širem krugu javnosti. Natjecatelji će biti upoznati s izazovima s kojima se Udruga susreće, a na njima je da izaberu koji izazov žele riješiti.

Bioteka je udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti. Bave se informiranjem i educiranjem te stručnim doprinosom zaštiti okoliša i prirode na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Cilj Udruge je razviti projekte koji će doprinijeti integraciji znanosti u društvo, unaprijediti obrazovne politike te potaknuti zaštitu okoliša i održiv razvoju.

Ocjenjivanje rješenja provodit će mentori, kolegice i kolege iz KING ICT-a, a drugi, ključni, dio ocjena dolazi od peteročlanog žirija koji čine:  

  • Prof. dr. Sc.Vedran Mornar, redoviti profesor na Zavodu za primjenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.
  • Andrej Mlinarević, COO Prototyp
  • Branko Mihaljević, predsjednik udruge HUJAK
  • Plamenko Barišić, predsjednik Uprave KING ICT
  • Kristina Duvnjak, CEO Bioteka

Pri ocjenjivanju rješenja u obzir će se uzimati njegova funkcionalnost, korisničko iskustvo (user experience) i ideje koje ukazuju na razmišljanje izvan okvira natjecatelja.

Nagradni fond iznosi 35 000 kuna, 1. mjesto 20 000 kuna, 2. mjesto 10 000 kuna, a 3. mjesto 5000 kuna.

STEM radionica za najmlađe

U sklopu natjecanja održat će se i Biotekina STEM radionica za osnovnoškolce. U zabavnom i opuštenoj atmosferi učenici će imati priliku upoznati se s osnovama eksperimentalnog rada kroz brojne pokuse iz područja biologije, kemije, zaštite okoliša, geologije, robotike, inženjerstva, održivog razvoja i drugo.

Fotkaj i osvoji! 

U sklopu hackathona organizatori su pripremili i nagradni natječaj #changecode! Svi natjecatelji pozvani su da događanja s hackathona dokumentiraju i na svojim društvenim mrežama označe s hashtagom #changecode jer će baš netko od sudionika osvojiti vrijedni poklon paket!