Change konferencija 2017

Drugo izdanje softverske konferencije Change posvećene enterprise rješenjima održano je 21. listopada 2017. u prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš.

Ovogodišnji Change se orijentirao na mikroservise, cloud, umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Program konferencije započeo je Red Hatov Edson Yanaga koji se osvrnuo na današnje softverske tendencije gotovo svih velikih kompanija: ’Softver je gorivo nove digitalne kompanije, stoga se pitamo na koji način možemo još brže isporučiti softver i pritom ostvariti dodatnu vrijednost?’

Otvaranje trećeg tracka održao je Ralph Van Roosmalen koji je posjetiteljima objasnio kako uz pomoć Agilea unaprijediti suradnju unutar višefunkcionalnog tima i optimizirati se u aspektu produktivnosti.  Pomak s regionalnih na međunarodne predavače bio je vidljiv na svakome koraku, ponajviše zahvaljujući suradnji s beogradskim Voxxed Days s kojim je Change dijelio neke od predavača poput Chrisa Warda koji je održao predavanje na temu ‘Jesmo li osuđeni na propast?’. U ovom, na prvi pogled pesimističnom, predavanju, karizmatični predavač propitkuje tehnološki napredak i njegovu korist.

Developerski duh konferencije osjećao se na svakom koraku zahvaljujući predavačima koji redom dolaze iz poznatih IT kompanija poput Metea Atamela (Google), Geertjana Wielenge (Oracle), Andrewa Gregorića (Paypal) i Miljenka Cvjetka (Microsoft). Drugi Change krojen je na temelju povratnih informacija pa ne čudi što su prošlogodišnje najbolje ocijenjene predavače poput Viktora Farčića posjetitelji vidjeli opet.

Više o konferenciji pročitajte na službenim stranicama.