Change konferencija 2019

Četvrto izdanje softverske konferencija Change Con posvećene enterprise rješenjima i ove godine okupilo je preko 400 stručnjaka i IT entuzijasta koji su, uz cjelodnevno druženje u prostorima tvornice Kraš, izmijenili znanja i bogato iskustvo te predstavili novosti i prakse iz ICT svijeta. Stručnjaci predavači došli su iz brojnih uspješnih kompanija poput CloudBeesa, Remitlyja, Hazelcasta, SnapTortoisea, Rimac Automobila i drugih renomiranih tvrtki.

Uvodno predavanje održala je Crystal C. Yan iz tvrtke Remitly koja je okupljene zaintrigirala govorom o umjetnoj inteligenciji i machine learningu, objasnivši kako i u kolikoj mjeri statističke predikcije funkcioniraju te kako ih percipiraju konzumenti. Uslijedila su predavanja u tri tracka na kojima su se do 17 sati izmijenila čak 33 predavača iz Hrvatske i svijeta. Osim toga, održane su i dvije radionice; „Be a better BA – Common mistakes when writing specs“ KING-ove poslovne analitičarke Maje Golubić i workshop na temu „White box i load testiranja web API sučelja korištenjem jMeter alata“ Kingovog voditelja testiranja i kontrole kvalitete – Davora Banovića.

Ovogodišnje izdanje Change konferencije bilo najraznovrsnije do sada, ponudivši za svakog po nešto, bez obzira na količinu iskustva i ulogu u IT svijetu. Naime, zastupljene teme bile su vezane za usporedbu tehnologija, načine poboljšavanja koda, optimizaciju performansa postojećih sustava, korištenje umjetne inteligencije, povećanje razine automatizacije i sigurnosti enterprise rješenja te načine uspješnog upravljanja udaljenim timovima te poboljšanje komunikacije.

Poseban naglasak na konferenciji stavljen je na humanitarni aspekt te je sav prihod od prodanih ulaznica doniran Udruzi IGRA, čime podržavamo napore Udruge u provođenju programa podrške mladima iz alternativne skrbi prilikom njihova osamostaljenja i uključivanja u život zajednice.

Više o konferenciji saznajte na službenim stranicama.