fbpx

KulenDayz: KING ICT na “najmljac” konferenciji u Osijeku

Osječka konferencija KulenDayz, koja okuplja najveće IT entuzijaste iz 14 zemalja svijeta, danas otvara svoja vrata!

Od 3. do 5. rujna 2021. svi putevi vode u Osijek, a put Slavonije su se uputili i naši Kingovci, Nenad Trajkovski (Voditelj programa razvoja softvera – ekspert, Sektor softverskih rješenja) i Mario Brdarić (voditelj projekata – ekspert, Sektor za realizaciju projekata).

Mario će na predavanju Što mora znati PM u velikom IT projektu? obraditi temu odabira PM-a s odgovarajućim kompetencijama te objasniti kakav je utjecaj ostatka tima kada kombiniramo neiskusan/osrednji/vrhunski tim i neiskusan/osrednji/vrhunski PM s primjerima iz prakse.

Nenad će sudionicima predstaviti Project for the Web i PRoject Accelerator, napravljen na Modern Platform Low Code – No Code tehnologiji. Okupljenima će objasniti kako ga koristiti, koje su mu prednosti te kako voditi portfelj, program i sami projekt od početka do kraja.

Osim toga, objasnit će Koliko je važno da klijent zna Project Management. „U svom dugogodišnjem iskustvu prošao sam kroz puno paklenih projekata. Kad bi me pitali što je uzrok tom paklu, bez razmišljanja bih rekao: “Klijent ne zna Project Management”, poručuje Nenad.

U kategoriji Chalk&Talk, s Romeom Mlinarem (Lemax Ltd),  Nenad će održati motivacijsko predavanje From the Six Feet under, to the Stars and Above u kojem će opisati trnovit put do trenutnih pozicija i pojasniti kako je razvoj novih tehnologija utjecao na njegov rad te koliki su značaj i utjecaj imali ljudi oko njih tijekom svih tih godina, počevši od onih kada su, kako stoji u opisu,  „vukli mrežne kablove po server sobama i programirali u Cobolu pa sve do danas“.

KulenDayz održava se od 2008., a ove godine tema će biti aplikacije, baze podataka, dizajna, IT pro i projekt menadžment.

U tri dana predavanja održat će se čak 70 predavanja, a novitet konferencije je i “Ask the Experts” panel gdje će predavači odgovarati na pitanja sudionika. Osim toga, tu je i KulenDayz kidz – program za djecu koja će isprobati nove alate za učenje i tako zaviriti u IT svijet.

Vidimo se u Osijeku!