Marseille: Kingovci na konferenciji EENA 2022

Marseille će sljedećih nekoliko dana biti domaćin najveće europske konferencije posvećene javnoj sigurnosti – EENA 2022. Konferencija već tradicionalno okuplja predstavnike javnog i tehnološkog sektora, žurnih službi i EU institucija iz gotovo cijelog svijeta. O novostima, najnovijim dostignućima i planovima budućeg razvoja tehnologija, kao što su eCall, lociranje pozivatelja, sustavi javnog uzbunjivanja i nadolazeće legislative, po povratku će nas izvijestiti naši predstavnici Zoran Perak, Vodeći razvojni programer softvera, Domagoj Poljak, Voditelj razvoja regionalnog poslovanja i Dražen Pavlić, Voditelj operacija istraživanja, razvoja i inovacija.

„Ova je konferencija sjajna prilika za susrete s predstavnicima najznačajnijih sudionika u području javne sigurnosti i tvrtkama s kojima već surađujemo na projektima razvoja Kingovog programskog rješenja Sfera. Tematska predavanja ovogodišnje konferencije svakako će nam pomoći u promišljanju smjera daljnjeg razvoja proizvoda u domeni upravljanja kriznim situacijama i javnoj sigurnosti“, mišljenja je Dražen Pavlić.

Dražen Pavlić predstavlja KING ICT na Upravnom odboru EENA
U Marseilleu se kao uvod u EENA 2022 – održao sastanak Upravnog odbora na kojem je sudjelovao i Dražen Pavlić. Članovi odbora biraju se kao predstavnici ključnih vertikala koje sudjeluju u radu EENA asocijacije – javnog sektora, digitalnih komunikacija, politika i regulativa, odnosa s javnošću i tehnologije. Dražen je uključen u rad skupine koja je posvećena pitanjima tehnološke standardizacije i tehničkim rješenjima za osiguranje kompatibilnosti, interoperabilnosti, kvaliteti i pouzdanosti sustava žurne komunikacije u EU.