Opatija, konferencija MIPRO 2022: Predstavljen projekt INUKING

Projekt INUKING predstavljen na međunarodnom skupu za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju

Na 45. jubilarnom međunarodnom skupu za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju “MIPRO 2022”, koji se ove godine održava u Opatiji od 23.-27.svibnja, predstavljen je projekt INUKING, kojeg zajednički provode Pametna energija d.o.o., KING ICT d.o.o. i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER).

Konferencija MIPRO ove je godine u Opatiji okupila više od 200 sudionika te više od 1000 sudionika koji program konferencije prate putem video kanala.

Predavanje Aleksandra Roksandića, Voditelja odjela integracijskog razvoja, pod nazivom INUKING – Interoperabilnost kritičnih infrastrukturnih podsustava u Cloud okruženju – pobudilo je veliki interes sudionika konferencije u plenarnoj dvorani Grand Hotela Adriatic, a predavanje je također pratio i veliki broj sudionika putem video prijenosa.

“Konferencija MIPRO okuplja istaknute predstavnike informacijske, komunikacijske i elektroničke tehnologije iz znanosti, gospodarstva i javne uprave. Veliki interes koji smo prezentacijom pobudili među akademskom zajednicom ukazuje na zanimljivost teme u razvojno istraživačkoj zajednici, što nam predstavlja poticaj za nastavak daljnjih istraživačko razvojnih aktivnosti u području upravljanja kritičnim infrastrukturama. Rezultati dosadašnje provedbe projekta koje smo prezentirali potaknuli su razgovore o mogućnostima suradnje s predstavnicima više tehničkih fakulteta u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Dražen Pavlić, Voditelj operacija istraživanja, razvoja i inovacija u KING ICT-u.

“Arhitektura cjelokupnog sustava i način na kojim smo osigurali interoperabilnost više odvojenih sustava kritične infrastrukture zaista je tehnološka inovacija i zahtjevan inženjerski poduhvat. Pri razvoju, koristili smo domensko znanje većeg broja stručnjaka iz različitih tehnoloških vertikala i razvili rješenje koje istovremeno nadopunjuje postojeća rješenja, ali i proširuje portfelj tehničkih rješenja unutar Sektora tehničke zaštite i pasivnih mrežnih rješenja”, pojasnio je Aleksandar Roksandić.

Nastup Aleksandra i Dražena na vodećem međunarodnom znanstveno-stručnom skupu za područje ICT-a i elektronike u ovom dijelu Europe veliko je priznanje za istraživačko razvojne aktivnosti koje se provode unutar tvrtki KING ICT d.o.o. i Pametne energije d.o.o.