fbpx

Plamenko Barišić na panelu o poslovanju u svijetu cyber prijevara

S ciljem obilježavanja Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama, održana je druga po redu konferencija o opasnostima prijevara i korupcije.  Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prijevara 2000. godine i od tada su se brojne organizacija diljem svijeta priključile inicijativi kako bi podigle svijest o nužnosti borbe protiv ovih opasnosti.

U sklopu konferencije organiziran je i panel na temu “Novo sigurno – poslovanje u svijetu kibernetičkih prijevara” na kojem se govorilo o kibernetičkoj sigurnosti i napadima za vrijeme pandemije, kada su online alati komunikacije dobili na posebnoj važnosti.

Predstavnik KING ICT-a bio je predsjednik Uprave, Plamenko Barišić, koji je govorio o suradnji s NATO-om te o zanimljivostima Kingovih projekata iz područja informacijske sigurnosti. Osvrnuo se i na najveće nedostatke u sferi informacijske sigurnosti i upozorio na najčešće „bolne točke“ na sustavima.

Osim toga, na panelu se otvorila tema Compliance poslovanja, odnosno utjecaja zakonodavnog okvira na porast potražnje za uslugama iz područja informacijske sigurnosti. Dakako, neizostavna tema bili su i izazovi i promjene koje je donijela pandemija te kako im doskočiti.

Zanimljiv i dinamičan, panel je tek dio ove hvalevrijedne konferencije koja će se, nadamo se, održati i nagodinu.