Change Code hackathon 2019

Završilo je drugo izdanje Change Code hackathona organiziranog u suradnji s udrugom Bioteka. Pred natjecatelje postavljeni su izazovi s kojima se Udruga susreće pri popularizaciji STEM sadržaja. Cilj hackathona bio je osmisliti rješenja koja će Biotekin STEM sadržaj približiti što širem krugu javnosti i pokazati da STEM može biti uistinu zabavan.

Natjecanje se odvilo pod budnim okom organizacijskog tima Change Codea i peteročlanog žirija koji je usmjeravao i pomagao sa savjetima kako uspješno realizirati zamišljena rješenja.
Ovogodišnji sastav peteročlanog žirija tvorio je Prof. dr. Sc. Vedran Mornar, COO Prototyp Andrej Mlinarević, predsjednik udruge HUJAK Branko Mihaljević, predsjednik Uprave KING ICT-a Plamenko Barišić i CEO Bioteke Kristina Duvnjak. Istoimeni sastav ocjenjivao je idejno rješenje, ali i način pitchanja tj. prezentacije rješenja što se pokazalo presudnim faktorom.
Sedam timova D++, Bubašvabe, TDAM, Više manje samo Kanye, Tintilinići, KKF i Random team pokazali su svoje znanje i domišljatost, ali jedan je tim imao potreban wow faktor.
Treće mjesto i 5.000 kuna osvojili su Anton Filipović, Patrik Fumić, Luka Lazanja i Josip Kasaš iz D++ tima koji su predstavili STEM rješenje kroz gemifikaciju. Na drugom mjestu završio je KKF tim. Marin Krešo, Matteo Miloš, Frano Ćaleta i Ivan Rezić odnijeli su nagradu od 10.000 kuna, zahvaljujući svom rješenju koje bi STEM područje popularizirao pomoću strojnog učenja, web i android aplikacije.

Da se trud i upornost isplati dokazao je povratnički tim Više manje samo Kanye. Zvonimir Matić, Karlo Butorac, Luka Kiseljak i Fran Grgić osmislili su StemIT aplikaciju koja je impresionirala žiri i osigurala glavnu nagradu od 20.000 kuna. Tim je osmislio aplikaciju koja služi kao agregat stručnih i polustručnih radova ili članaka prikazanih na način da potiče korisnika da istraži STEM područja kojima se inače manje bavi. Dečki su predstavili cjelovito rješenje i oduševili prisutne svojom prezentacijom.

Uz glavnu nagradu, svi natjecatelji i sudionici Change Codea sudjelovali su i u nagradnom natječaju #changecode, a nagradu su dobili Marin, Matteo, Frano i Ivan iz KKF tima zahvaljujući svojoj aktivnosti na društvenim mrežama.

Više o natjecanju saznajte na službenim stranicama.